Online mobiel gamen met 4G

Mobiel gamen wordt steeds populairder met name door de komst van steeds betere mobiele games. Denk aan de populaire schietspellen als PUBG en Call of Duty. Ga je deze games onderweg via een 4G abonnement spelen, dan is het uiteraard belangrijk dat je mobiele internetsnelheid goed genoeg is om geen onderbrekingen of haperingen te ervaren.

Voldoet 4G internet voor mobiel gamen?

De internetsnelheid die je kunt behalen met jouw abonnement of sim only hangt of van de provider die je hebt gekozen. Daarnaast speelt uiteraard het bereik een grote rol bij de te behalen snelheid. Maar volstaat 4G over het algemeen voor mobiele games? Het antwoord is, het hangt ervan af. Over het algemeen kan 4G een lagere ping bieden dan 3G, wat goed is voor de snelheid van je online mobiele game. Er kunnen zich problemen voordoen met schietspellen zoals PUBG en Call of Duty wanneer de verbinding even iets minder is, aangezien deze spellen erg zwaar zijn en veel gebruik maken van internet. Je kunt in het spel zien of je ping onder de 20ms is. Is hij lager dan 20ms dan is het goed. Is hij hoger? Dan kun je de configuratie van het spel wijzigen om lagere pings te behalen. Of je kunt kijken naar een ander sim only abonnement waarmee er een hogere 4G internetsnelheid te behalen is.

Schiet Spellen spelen via 5G

5G is in opkomst en steeds meer providers zijn 5G ready. Dit betekent dat zodra het 5G netwerk uitgerold is, je telefoon hiervoor geschikt is én je abonnement geschikt is, je gebruik kunt maken van 5G. Je kunt bijvoorbeeld een Vodafone sim only bestellen om te profiteren van een 5G ready abonnement. Wanneer je schietspellen zoals PUBG en Call of Duty gaat spelen via het 5G netwerk dan zul je helemaal profiteren van een soepele gameplay. Je kunt vele malen hogere internetsnelheden behalen en je ping zal veel lager worden, wat een goed teken is. Het is op dit moment nog wachten tot een volledige uitrol van 5G, maar één ding is zeker. 5G zal de mobiele game industrie volledig gaan veranderen.

Mobiel gamen met een controller

Mobiel gamen met een controller wordt steeds populairder. De bediening van de game met een controller biedt een hele andere game ervaring dan rechtstreeks via je smartphone. Het aimen met een schietspel wordt een stuk eenvoudiger. Of je kunt bijvoorbeeld een racegame makkelijk spelen met een controller. Of denk aan vechtspellen met de fight-combinaties die je kunt gebruiken met de controller. Kortom mobiel gamen wordt zo een stuk leuker!